Into the woods

In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn jongens in het bos te vinden. We fietsen naar Heiloo, zetten de fietsen tegen een boom aan en maken een lange wandeling. Vaak op zoek naar dieren en insecten. Vooral de oudste is gek op spinnetjes, kevers en andere snelle diertjes. Hoe vaak hij wel niet thuiskwam met pissebedden in zijn zak! Of we rijden naar de duinen in Schoorl. Heerlijk. Eerst over het blote voeten-pad, dan de mega hoge trap beklimmen. Voor mij ultieme ontspanning. En ik merk dat de kinderen er ook enorm bij gebaat zijn. Even uit de hectiek van school, tijd voor zichzelf.

Vroeger ging ik met mijn ouders ook elke week het bos in. Met een schrift, potloden, vergrootglas kon ik mij daar zo goed vermaken. Eenmaal thuis bekeken we de stand: hoeveel nieuwe insecten hadden we deze keer gevonden? 

 

Ik vind het een luxe dat ik deze quality time met mijn jongens heb. Lekker wandelen, rennen, spelen en onderzoeken. En thuis staan de schriften en kleurpotloden klaar om na te tekenen wat we gezien hebben. Sinds een paar weken hebben we een nieuw merk in de webshop: Into the woods. Speciaal voor kleine bosliefhebbers. Stationery met afbeeldingen van bosdieren. Kleurpotloden, gummetjes, notebooks, pennen etc. En dit allemaal is mooi op te bergen in een super leuk etui! Fijn detail; want een deel van de opbrengst gaat naar National Trust. Die dragen bij aan het behoud van de natuur. Win win dus!

 

Met de volgende code ontvang je 20% korting op je stationery aankoop: LOVESTATIONERY. Klaar om te shoppen?   

 

meer lezen

Plant lady is the new cat lady..

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Sinds de kerstboom is verplaatst naar de tuin (het uitzicht is geweldig!) was er een grote lege plek in de kamer. Ik kreeg gelijk de kriebels om de woonkamer aan te pakken. Ik ben een enorme plantenliefhebber dus de keus was snel gemaakt wat er op de plaats van de kerstoom moest komen. Een grote nieuwe plant. Ik heb gekozen voor een Ficus Lyrata, oftewel een tabaksplant. Hij heeft enorme bladeren in een diepgroene kleur en is makkelijk te onderhouden. Ik vind het een echte eyecatcher. En het staat ook zo leuk om de plant in een mand van zeegras te zetten. Het geeft gelijk sfeer in huis. 

Verder heb ik sinds een paar maanden een avocadoplant laten groeien uit een pit. Hij staat nu binnen, aangezien het buiten te koud is. Die mag in het voorjaar weer een frisse neus halen. Ook heb ik een Pilea, oftewel, een pannenkoekenplant. Ik heb me erover verbaasd hoe snel die kan groeien! Natuurlijk is de plaats in huis cruciaal voor de plant. Hij moet genoeg licht hebben, maar zeker niet in de volle zon staan. Ik heb mij laten vertellen dat de Pilea maar eens in de 14 dagen water nodig heeft. persoonlijk doe ik het een beetje op gevoel. Hebben jullie daar een vaste regel voor? 

 

Planten maken gelukkig naar mijn mening. En ik sta altijd versteld van de schoonheid van sommige planten. Neem bijvoorbeeld een Calathea, zo bijzonder als je die bladeren ziet! Alsof iemand ze per stuk beschilderd heeft. En: de plant beweegt! De bladeren bewegen zich richting de zon. Dus ook als je de pot daarna weer omdraait: de bladeren bewegen zich totdat ze weer goed richting zon staan. En tijdens de nacht vouwen de bladeren zich in. Zodra het ochtend wordt, klappen ze weer open. 

 

Voor mensen met minder groene vingers, of die gewoon niet vaak thuis zijn, hebben we altijd nog een cactus. Verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zet er een paar bij elkaar en je hebt een instant groen plekje in huis. 

 

meer lezen

La vie de Gigi; het begin

Twee jaar geleden ben ik begonnen met mijn webshop. Als alleenstaande moeder met twee kleine spruitjes thuis vond ik het lastig; ga ik onder een baas werken en moeten de kinderen dan naar de kinderopvang of zal ik proberen om iets voor mijzelf te beginnen en de luxe hebben om vanuit huis te werken zodat ik ook bij de kinderen kan blijven? Ik koos voor het laatste. Niet de meest makkelijke weg, nog steeds niet, maar het was goed te combineren met halen en brengen naar school. Tegenhanger is natuurlijk dat je, zeker als beginnend webshop, niet gegarandeerd bent van een inkomen. Je bent afhankelijk van wat je publiek wil. Kies je de juiste producten uit? Wie zijn je grootste concurrenten? Maak je überhaupt kans tussen alle andere webshops? De afgelopen twee jaar zijn enorm leerzaam geweest. Al was het frustrerend. Waarom komen er geen orders binnen? Wat doe ik verkeerd? Moet ik hier wel mee doorgaan? Het maakt je onzeker. En dan zie je stukje bij beetje groei. Zo fijn! Nadeel bij mij is dat het niet snel genoeg kan gaan. Ik ben heel ongeduldig, met als resultaat dat ik zo kan balen als het een tijdje minder druk is. Net als veel meer kleine webshops maak ik veel gebruik van Instagram. Een geweldige tool! Maar wat een teleurstelling als de geposte foto dan niet het aantal likes krijgt als dat je gehoopt had. Het geeft veel twijfel. Ik vraag me af hoe andere ondernemers daarmee omgaan. Dat is nog een puntje waar ik komend jaar aan zal gaan werken (help, ik ben nu al goede voornemens aan het bedenken). Zelfverzekerd zijn, geduldig zijn. Belangrijk: niet bang zijn om hulp te vragen.  Op de een of andere manier heb ik het idee dat ik alles zelf moet doen en zelf moet kunnen. Maar dat is helemaal niet zo. Zeker met twee jonge kinderen thuis is het passen en meten. Je kunt werken tijdens de schooluurtjes, maar werken terwijl de jongens naast je spelen is geen optie. Lastig wanneer je deadlines hebt. Dan maar in de avonduurtjes. Voordeel is dus wel dat je eigen tijden kunt aanhouden.

 

Gelukkig staan er in de maand december een hoop leuke dingen te wachten. Zoals twee kerstmarkten, op 16 december in De Oude Stad en 22-23 december op het Waagplein. Daar krijg ik altijd zoveel energie van! Er is een gezellige sfeer en je spreekt veel mensen. Dat is zo veel persoonlijker dan contact via de webshop. Ik heb er nu al zin in!

Ook ben ik deze week op de Flavourites website vermeld in de top 10. Tien producten die in het zonnetje gezet worden! Neem een kijkje: https://www.flavourites.nl/top-tien

 

Allemaal leuke dingen dus. En zo werk ik stukje bij beetje aan mijn bedrijfje. Ook al gaat het met kleine stapjes, ik ben blij dat ik dit doe! 

Heerlijk avondje is gekomen..

 

Nog 11 nachtjes slapen, dan komt Sinterklaas weer in het land. Alhoewel de pepernoten al sinds september in de winkels liggen, begin ik pas nu in de sfeer te komen. Dat komt omdat het sinds twee weken echt herfstweer is. En sinds de wintertijd is ingegaan is het ook eerder donker. Dat betekent dat de kaarsjes weer aan kunnen. Zo gezellig! Waar je in de zomer tijdens de avonden nog van alles wil/moet doen, heb ik het idee dat je in de winter in de avond gewoon legitiem op de bank kunt zitten, al nippend aan een kop chocolademelk met een goed boek in de hand. Quality time! 

 

Nog zoiets leuks, verlanglijstjes maken! Het begon vroeger al met het speelgoedboek van Intertoys en Bart Smit. Urenlang zat ik met mijn zussen aan te strepen welk Barbie- huis we wilden hebben. Nu merk ik het ook aan mijn eigen kinderen. Het boek van Intertoys is op dit moment de belangrijkste literatuur in huis. 

 

Hebben jullie je verlanglijstje al gemaakt? Zeker aan alle moeders die zichzelf voorbij lopen is het dit jaar de beurt om iets leuks uit te zoeken. Voor jezelf of voor iemand anders. In de webshop staan bijvoorbeeld enorm leuke sleutelhangers van Rifle Paper Co., of een leuk etui van Don Fisher (daar maakt je kind de blits mee in de klas, of jij hipperdepip op kantoor). En als je echt uit wil pakken, geef dan een heerlijke cashmere of mohair deken van John Hanly. Wel op voorwaarde dat je er dan natuurlijk zelf ook onder mag zitten. Kijk gezellig rond in de webshop. Zie je iets leuks? Voer dan tijdens het afrekenen de code SINT18 in, dan ontvang je 10% korting op al je aankopen. Zo fijn! 

 

Veel plezier met shoppen. En naturlijk met inpakken. (O, en het verstoppen voor nieuwsgierige aagjes die niet tot 5 december kunnen wachten). 

Make it a september to remember

September... Time flies when you're having fun. Wat is het een geweldige zomer geweest. Met mijn twee jongens ben ik lekker naar het strand geweest, gezwommen, zandkastelen gebouwd. Fijn gefietst, gewandeld en ijsjes gegeten. En nu is het stil in huis, ze zitten weer op school. Maar nu kan mama wel weer mooi aan het werk. Vanaf 1 november staat de kerstcollectie weer online. Er staan een hoop prachtige vintage kerstballen te wachten op een nieuwe eigenaar die hen een mooi plekje in de kerstboom zullen geven. 

Maar zover is het nog niet. Laten we eerst genieten van de nazomer. In deze tijd ben ik altijd bezig om mijn huisje eens onder de loep te nemen. Moet er nog geklust worden, staan de meubels nog wel leuk? Heb ik iets nieuws nodig? Ik heb mijn oog in elk geval laten vallen op een cashmere deken van John Hanly, in lichtgrijs. Precies wat mijn antracietkleurige bank nodig heeft. 

Er zijn een hoop nieuwe vintage items toegevoegd aan de webshop. Snuffel er eens tussen, misschien zit er voor jou wel iets bij. Of ga jij stiekem ook voor zo'n zachte deken? Nu het steeds vroeger donker wordt, is niets lekkerder dan je in de avond op te krullen op de bank, onder een deken. Lekker Netflixen, kopje thee erbij.

Ik heb mijn plan voor vanavond in elk geval al gemaakt!