La vie de Gigi; het begin

Twee jaar geleden ben ik begonnen met mijn webshop. Als alleenstaande moeder met twee kleine spruitjes thuis vond ik het lastig; ga ik onder een baas werken en moeten de kinderen dan naar de kinderopvang of zal ik proberen om iets voor mijzelf te beginnen en de luxe hebben om vanuit huis te werken zodat ik ook bij de kinderen kan blijven? Ik koos voor het laatste. Niet de meest makkelijke weg, nog steeds niet, maar het was goed te combineren met halen en brengen naar school. Tegenhanger is natuurlijk dat je, zeker als beginnend webshop, niet gegarandeerd bent van een inkomen. Je bent afhankelijk van wat je publiek wil. Kies je de juiste producten uit? Wie zijn je grootste concurrenten? Maak je überhaupt kans tussen alle andere webshops? De afgelopen twee jaar zijn enorm leerzaam geweest. Al was het frustrerend. Waarom komen er geen orders binnen? Wat doe ik verkeerd? Moet ik hier wel mee doorgaan? Het maakt je onzeker. En dan zie je stukje bij beetje groei. Zo fijn! Nadeel bij mij is dat het niet snel genoeg kan gaan. Ik ben heel ongeduldig, met als resultaat dat ik zo kan balen als het een tijdje minder druk is. Net als veel meer kleine webshops maak ik veel gebruik van Instagram. Een geweldige tool! Maar wat een teleurstelling als de geposte foto dan niet het aantal likes krijgt als dat je gehoopt had. Het geeft veel twijfel. Ik vraag me af hoe andere ondernemers daarmee omgaan. Dat is nog een puntje waar ik komend jaar aan zal gaan werken (help, ik ben nu al goede voornemens aan het bedenken). Zelfverzekerd zijn, geduldig zijn. Belangrijk: niet bang zijn om hulp te vragen.  Op de een of andere manier heb ik het idee dat ik alles zelf moet doen en zelf moet kunnen. Maar dat is helemaal niet zo. Zeker met twee jonge kinderen thuis is het passen en meten. Je kunt werken tijdens de schooluurtjes, maar werken terwijl de jongens naast je spelen is geen optie. Lastig wanneer je deadlines hebt. Dan maar in de avonduurtjes. Voordeel is dus wel dat je eigen tijden kunt aanhouden.

 

Gelukkig staan er in de maand december een hoop leuke dingen te wachten. Zoals twee kerstmarkten, op 16 december in De Oude Stad en 22-23 december op het Waagplein. Daar krijg ik altijd zoveel energie van! Er is een gezellige sfeer en je spreekt veel mensen. Dat is zo veel persoonlijker dan contact via de webshop. Ik heb er nu al zin in!

Ook ben ik deze week op de Flavourites website vermeld in de top 10. Tien producten die in het zonnetje gezet worden! Neem een kijkje: https://www.flavourites.nl/top-tien

 

Allemaal leuke dingen dus. En zo werk ik stukje bij beetje aan mijn bedrijfje. Ook al gaat het met kleine stapjes, ik ben blij dat ik dit doe!