Januari, check!

Poeh, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op. Vaak is januari een lastige maand; goede voornemens (waarbij 'geen alcohol' op 1 januari alweer verbroken wordt), het is nog lang geen zomer, en bijkomen van de heerlijke feestdagen, met bijbehorende dip op Blue Monday.. Maar daar zijn we inmiddels voorbij. Bijna halverwege de winter, dus de lente lonkt alweer. Zelf heb ik altijd de behoefte aan licht, ruimte en orde. Elke kamer wordt grondig onder handen genomen. Wat ik niet meer nodig heb verdwijnt in opruimdozen of kledingbakken. Nu is het tegenwoordig iets lastiger met twee jongens van 3 en 5 die een enorme collectie speelgoed hebben aangelegd. Auto's, treinen, Lego en de hele collectie van Paw patrol en The Thunderbirds. 'Het is maar tijdelijk...' 

Maar goed, terug naar het opruimen. Ik merk aan mezelf dat het hele proces van weggooien, opnieuw indelen en inrichten voor zoveel ruimte in m'n hoofd zorgt. Ruimte voor nieuwe ideeën, plannen en mogelijkheden. Zo fijn! 

En ik moet toegeven, nadat de ruimte is gemaakt vind ik het ook heerlijk om het weer vol te hangen met nieuwe spulletjes. Zoals die prachtige poster van Great Barrier Reef! Een idylisch plaatje wat mij al doet verlangen naar de zomer. Snorkelen, slenteren door dorpjes, veel en lekker eten en bovenal: geen gehaast. 

Vooral dat laatste is een voornemen van mij. Geen haast. Wat nu niet lukt komt iets later. Je hebt maar één paar handen (en een beperkte dosis geduld en humeur).

Maar ook daarvoor een oplossing: Rifle Paper Co heeft geweldige notebooks waar je de taken die even in de wacht staan kunt opschrijven. Handig en met de leuke illustaties ook nog eens fijn om naar te kijken. Ik ga in elk geval met goede moed de tweede helft van de winter in, kom maar op! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tina (dinsdag, 31 januari 2017 17:46)

    Ideaal dat to-do-blokje! Helemaal fijn om voor mijn goede voornemen te gebruiken. Dingen opschrijven lukt vaak, maar nu moet dat hokje echt een keer gevuld worden. Afvinken maar!