It's the most wonderful time of the year..

Ha, volgens Matthijs van Nieuwkerk is het vanaf vandaag toegestaan om aan de kerstliedjes te beginnen. Ik zal nu alvast opbiechten dat ik twee dagen te vroeg was. Ik kon het niet laten om Wham! te luisteren.. 

Nu de klok afgelopen weekend een uurtje achteruit is gegaan beginnen voor mijn gevoel de donkere dagen. Fijn de kaarsjes aan bij het avondeten. Legaal niets doen zodra de kinderen naar bed zijn. In plaats van nog even te strijken of er nog even een wasje in te gooien kruip ik onder een dekentje op de bank. Kat op schoot en een filmpje kijken. 

Nu ben ik gelukkig geen diehard kerstfanaat die ook al half november zijn boom heeft staan. Ik wacht braaf tot de Sinterklaasperiode is afgelopen. (Waar ik overigens ook enorm van geniet) Maar zodra het drie weken voor kerst is, gaan we richting tuincentrum om de kerstboom uit te zoeken. Dat is nog een hele klus aangezien elke boom bekeken moet worden tot de perfecte boom is uitgekozen. Deze wordt op het dak van de auto gebonden, waarna we gedurende de terugweg 'driving home for Christmas' neuriën.

Eenmaal thuis aangekomen mag de boom even uitzakken ( En zet ik hem met een visdraadje vast aan de muur, aangezien de kat er de afgelopen jaren een sport van heeft gemaakt om de boom zo snel mogelijk weer om te gooien). In de avond, gewapend met een glas rode wijn en Bing Crosby, wordt de boom omgetoverd tot de mooiste kerstboom ooit! Op de een of andere manier weet ik mezelf elk jaar te overtreffen. Of het is gewoon omdat ik de kerstboom van het jaar daarvoor een beetje vergeten ben. Bij mij thuis geen themakleur, alles mag en alles kan. Nieuw en oud. De afgelopen jaren heb ik een grote collectie aan antieke kerstballen verzameld. De een nog mooier dan de andere. Ze moeten ook allemaal een speciaal plekje in de boom krijgen. Voor jou heb ik ook prachtige vintage kerstballen uitgezocht. En natuurlijk ook mooie kerstkaarten en cadeaupapier om de cadeautjes voor je geliefden perfect in te pakken. Wees er snel bij om de kerststress te voorkomen! ;) 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0